*

Verstappen wil snel afrijden

Linda van der Heide

Linda van der Heide

30 september 2015 06:58

Verstappen wil snel afrijden
Peter van Egmond

Max Verstappen viert vandaag zijn achttiende verjaardag. Niet alleen reden voor een feestje, het is voor Verstappen ook het startsignaal om zijn rijbewijs te halen.

Vader Jos vergezelt hem vrijwel overal. En hoewel de relatie tussen de twee heel goed is, wil Max Verstappen ook wel eens alleen op pad. Als hij zijn rijbewijs haalt, heeft hij die vrijheid. “Ik ben blij als ik achttien ben, dan kan ik tenminste zelf rijden op de openbare weg”, verklaarde hij onlangs tegenover FORMULE 1.

Het halen van het rijbewijs moet een eitje zijn voor de Formule 1-coureur, het is vooral een gebrek aan tijd dat het lastig maakt. “Ik ben ermee bezig om mijn examen te regelen. Ik hoop af te kunnen rijden voor de Grand Prix in Rusland, maar ik weet nog steeds niet precies wanneer ik tijd heb om dat te doen. Ik hoop het in twee, drie dagen tijd te regelen. En dan heb ik het over de rijlessen en het afrijden. Alles op één dag kan helaas niet. Ik moet verplicht vier of zes uur rijles hebben. Beetje jammer, want na een uur heb ik het ook wel gezien. Hopelijk rijden we gelijk de route die we voor het examen moeten doen, zodat we dat ook gehad hebben.”