Max Verstappen reist naar Rusland af met de intentie een vervolg te geven aan zijn goede optreden in China. Hij finishte daar als achtste en heeft al drie races op rij gescoord.

Verstappen hield één punt over aan de seizoensopener in Australië. In Bahrein scoorde hij daarna flink met een zesde plek, terwijl de Grand Prix van China vier punten opleverde dankzij een achtste plaats.

“Na de sterke race in China, hoop ik op een volgend goed resultaat in Sotsji”, vertelt Verstappen, wiens prima puntenfinish in China, na een lastige start van de race, enigzins boven verwachting was.

In Rusland wist Verstappen vorig jaar ook al te scoren. “Maar het eerste wat me te binnen schiet als ik aan dat weekend denk, is mijn goede kwalificatie”, vertelt hij.

“Ik begon er in 2015 mooi als negende, maar na een slechte start werd ik in de eerste bocht geraakt door de spinnende Nico Hülkenberg en liep ik schade en een lekke band op. Daarna heb ik echter nog alles gegeven.”

Formula One World Championship 2015, Round 15, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Saturday 10 October 2015 - The Scuderia Toro Rosso STR10 of Carlos Sainz Jr (ESP) in the Tecpro barriers after he crashed in the third practice session.

Sainz crashte in 2015 hard in de derde vrije training in Sotsji.

Dat leverde Verstappen de elfde plek aan de finish op, maar door een tijdstraf van Fernando Alonso werd dat nog P10 en één punt. Teamgenoot Carlos Sainz scoorde in 2015 niet in Rusland en viel vooral op met een harde crash in VT3.

“Dat was de grootste crash uit mijn loopbaan”, blikt hij terug. Sainz kon zich daarna niet kwalificeren, maar deed wel mee aan de race, al haalde hij daarin het einde niet. “Het was echter wel een spannende race”, haalt hij aan.

“Hopelijk is dat dit jaar weer het geval, maar dan met het verschil dat ik verder kan gaan met het scoren van punten”, aldus Sainz, die dit jaar wat dat betreft twee op drie loopt.