*

Verstappens jacht op kampioenschap in 2020 begint nu

Daan de Geus

Daan de Geus

6 december 2019 19:48

Verstappens jacht op kampioenschap in 2020 begint nu
Motorsport Images

Red Bull doet er alles aan om vanaf het begin het beste materiaal te bieden voor Max Verstappens jacht op een kampioenschap in 2020. In de eerste helft van het afgelopen seizoen was Verstappen vaak veroordeeld tot een strijd om derde en vierde plaatsen en was er nauwelijks kans op overwinningen laat staan de titel. 

Dat vertelt de coureur van Red Bull vrijdagavond tijdens het FIA-gala waar hij de bokaal kwam ophalen die hij heeft verdiend door als derde in het kampioenschap te finishen. Een eindklassering waar hij aanvankelijk niet echt mee bezig was, maar ‘als derde finishen is natuurlijk beter dan vierde worden’, weet Max Verstappen, voor wie dat echter nog niet genoeg is. “Want ik was hier liever als winnaar gekomen.” Het zegt alles over zijn honger, alles staat in het teken van het wereldkampioenschap volgend jaar.

Lees ook: Häkkinen: ‘Dit was een belangrijk jaar voor Verstappen’

Max Verstappen passeert Lewis Hamilton, in 2020 op herhaling?

Max Verstappen passeert Lewis Hamilton, in 2020 op herhaling?

Titel in 2020
Dat Red Bull dit jaar geen kansen op de titel kon bieden, was voor Verstappen al vroeg duidelijk. Begin 2019 liep het niet zoals hij had gehoopt, erkent hij. “Het was toen een beetje een worsteling. We deden met Red Bull niet mee om overwinningen en zelfs het podium halen, was al lastig. Het ging toen vooral om regelmatig presteren.”

Verstappens kansen in zijn jacht op een kampioenschap in 2020 hangen samen met een goede start van het seizoen. “Hopelijk lukt het ons in 2020 echter meer competitief te zijn – en dat dan ook gelijk vanaf het begin. Daar doen we alles aan”, benadrukt hij.

2019 was desondanks qua resultaat Verstappens beste seizoen tot op heden. Hij pakte meer punten dan ooit, won drie races (terwijl de teller in 2017 en 2018 elk op twee bleef staan) en pakte zijn eerste pole, waar hij er later in het jaar nog een aan toevoegde. Volgens zijn teambaas Christian Horner was het Verstappens ‘beste jaar’. Eens? “Ach, dat moest ook wel. Het is in mijn optiek normaal dat het steeds beter gaat, want je hebt ook steeds meer ervaring. Hopelijk biedt de sterke ontwikkeling van de auto kansen op het wereldkampioenschap volgend jaar.”

Lees ook: Horner looft Verstappen: ‘2020 was zijn beste jaar’
Luister hier (via iTunes)

Lees meer over

Verstappen