Sebastian Vettel heeft spijt van zijn ongeluk met Jenson Button. Natuurlijk voor de Engelsman, maar ook voor zichzelf. Zijn Belgische GP verliep desastreus.

Het begon met de crash tussen Vettel en Button. Vettel zat de regerend kampioen op weg naar de bus-stopchicane op de hielen en week uit naar de buitenkant om de McLaren-coureur uit te remmen. Tegelijkertijd trapte Vettel echter vol op de rem. Zijn Red Bull brak vervolgens uit en raakte vol de linkerflank van Buttons McLaren. Het was einde wedstrijd voor de Brit.

“Het spijt me”, vertelde Vettel na afloop voor de camera van de BBC. “Ik wilde zijn race niet verpesten, maar de mijne ook niet. Ik was sneller dan hem en zat dicht achter Button. Omdat Robert Kubica achter ons aan zat en erg snel ging, wilde ik Button snel inhalen.”

“Ik wilde hem aan de buitenkant uitremmen en verloor toen de controle over de auto. Hierdoor crashte ik tegen hem aan. Eigenlijk eindigde niet alleen zijn race op dat moment: mijn auto was na het incident niet meer perfect. Maar als ik terugkijk had ik nog punten kunnen pakken.”

Dat gebeurde echter niet. Vettels linker achterband werd lek gereden door Vitantonio Liuzzi. “Ik was hem al voorbij toen hij mijn band raakte. Daardoor kon ik het hele circuit met een lekke band afleggen. Ik had vandaag een boel punten kunnen pakken, maar ik heb nu niets.”