Sebastian Vettel was vanmiddag een klasse apart op Spa-Francorchamps. De drievoudig wereldkampioen genoot van begin tot eind. “Zowel ik als de mensen op de pitmuur konden van deze race genieten.” Er was immers de hele race geen vuiltje aan de lucht voor Vettel.

Door zijn vijfde zege van het jaar staat Sebastian Vettel nu 46 punten voor op Fernando Alonso. De vierde titel is in de maak en inmiddels heeft de Duitser op 26-jarige leeftijd al tweeduizend ronden aan de leiding gereden. “Dat is ongelooflijk”, vertelt hij tegen David Coulthard op het podium, waar wat tumult ontstond toen een Greenpeace-activist op het podium probeerde te komen en het publiek daar luidkeels tegen ageerde.

Champagne

“Het was voor mij een fantastische race van het begin tot het einde”, aldus Vettel, die zich weinig van dat alles tot zich aantrok en drukker was met het legen van zijn champagnefles als Coulthard Alonso interviewt. “We hadden een heel goede strategie en het hielp natuurlijk dat ik Lewis gelijk in kon halen.”

“Toen ik hem eenmaal voorbij was, was mijn snelheid heel goed en konden we de race uitrijden. Iedereen heeft het dit weekend heel goed gedaan. Dit kon gewoon niet beter”, meent Vettel. “De auto was vandaag veel beter dan we vooraf dachten. Daarom hadden we de race volledig onder controle.”

Stress

“Daar kan ik van genieten, maar de mensen op de pitmuur ook. We hadden niet zo veel stress. Gelukkig begon het ook niet te regenen. Dat scheelde ons weer het maken van lastige keuzes. Al met al een mooie dag. In Monza zullen we denk ik niet zo sterk zijn als vandaag, al zien we dat dan wel weer.”

Inmiddels is Vettel in de eeuwige statistieken Alonso tot op één zege genaderd. De Spanjaard won dit weekend tien jaar geleden zijn eerste Grand Prix, die van Hongarije, en heeft een totaal van 32 zeges. Bij Vettel staat de teller nu op 31.