Nu hij toch relatief in de buurt was, nam Sebastian Vettel van de gelegenheid gebruik om tijdens een media-evenement het terrein in New Jersey te verkennen waar in 2013 een Grand Prix moet worden verreden.

Vettel reed met een straatauto over het beoogde circuit om een eerste indruk te krijgen. “Er zitten paar steile stukken en mooie bochten in”, zegt hij. “Dat maakt het leuk om er te rijden. Het is echt uniek. En de skyline van Manhattan op de achtergrond is onwerkelijk.”

“Zeker de hoogteverschillen spreken coureurs altijd aan”, vervolgt Vettel. “Er zal nog een nieuwe asfaltlaag worden aangebracht, maar er blijven altijd hobbels op een stratencircuit. Dat geeft de baan ook charme.”

De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels in gang gezet, maar ondanks dat er een tienjarige overeenkomst is om een Grand Prix in New Jersey te houden, is de race nog altijd niet officieel bevestigd op de kalender voor 2013.

Leo Hindery ontkent namens de organisatie dat er problemen zijn met de financiering of anderszins. “Ik weet niet waar die geruchten vandaan komen, maar de race gaat gewoon door”, zegt hij tegen USA Today. “Als we daar niet zeker van zouden zijn, hadden de heus Sebastian Vettel en al deze mensen niet uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.”

Foto: Sutton Images