Sebastian Vettel is niet van plan om ‘weg te lopen’ van Ferrari en eerder te vertrekken bij het team. De Duitser wil het seizoen gewoon afmaken bij de Italiaanse renstal, voornamelijk omdat hij zichzelf nog wat te bewijzen heeft.

Dankzij de meerdere transfers die voor 2021 gepland staan, waaronder de terugkeer van Fernando Alonso bij Renault en Carlos Sainz die naar Ferrari vertrekt, zou er een mogelijkheid zijn voor teams om deze wissels al tijdens dit seizoen plaats te laten vinden. Daarvoor zou Vettel echter tijdens dit seizoen al moeten vertrekken, maar daar heeft de Duitser geen oren naar.

Lees ook: Vettel over verbeterde Ferrari: ‘Voelde als een andere auto, tijden zeggen niets’

“Nee, ik denk het niet”, luidt het antwoord op de vraag of een eerder vertrek bij Ferrari een optie is. “Ik loop er dus niet van weg. Ik heb nog wat te bewijzen voor mezelf. Daar ben ik hier voor”, aldus Vettel tegen Motorsport.com.

“Uiteraard hebben veel jongens in dit team mij de afgelopen jaren veel gegeven”, vervolgt Vettel. “Als blijk van waardering wil ik ze die steun teruggeven en er een waardig einde aan maken, dus ik overweeg helemaal niet om weg te lopen”, aldus de viervoudig wereldkampioen.

Lees ook: Red Bull kan niet duidelijker zijn: ‘Geen plek voor Vettel in 2021’

Foto: Motorsport Images