De suprematie van Max Verstappen in de Formule 1 heeft een negatief effect op de amusementswaarde van de sport, vinden veel Formule 1-fans. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is het daar echter hartgrondig mee oneens. “Elk tijdsvak waarin iemand een sport weet te domineren is anders, maar waar iedereen van moet leren genieten is gewoon de perfectie”, stelt Vettel.

De Duitser, zelf een aantal jaren superieur in een Red Bull, zegt te genieten van het absurd hoge prestatieniveau van zijn voormalige werkgever en dan met name van Max Verstappen, die dit seizoen al acht van de tien races op zijn naam schreef. De andere twee werden gewonnen door zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez. Zondag kan Red Bull tijdens de Grand Prix van Hongarije een nieuw record vestigen met dertien F1-zeges op rij.

‘Ongelooflijke prestatie’

“Petje af! Het is een ongelooflijke prestatie als het gaat om het ontwerpen van zo’n sterke auto die in staat is om iedereen op elk circuit te verslaan”, aldus Vettel. Red Bull heeft tot nu toe elke race gewonnen. Het is gewoon de constante consistentie en de vaardigheid van het hele team om het elk weekend goed te doen, die zo bijzonder is.”

En over Max Verstappen: “Hij verdient alle waardering, hij presteert fantastisch. Max is ongelooflijk getalenteerd en maakt gewoon geen fouten.”

Kijk hier voor het complete tijdschema van de Grand Prix van Hongarije

De nieuwste editie van FORMULE 1 magazine ligt nu in de winkel, maar je kunt hem uiteraard ook online bestellen (met gratis verzending in heel Nederland). Het blad staat weer vol met interessante verhalen, exclusieve interviews en prachtige fotografie. Met in deze editie:

Max Verstappen benadert de perfectie in Spielberg & Silverstone
Reportage: Brad Pitt brengt de Formule 1 weer naar Hollywood
Interview: Het tweede raceleven van rallycoureur Jos Verstappen
Bestsellerauteur Günther Steiner spreekt: Ik houd van stilte
Historie: De moedige strijd van Écurie Nationale Belge
Surviving to Drive: Win een door Günther Steiner gesigneerd boek
Het mooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
En verder natuurlijk alles over de Grands Prix in Oostenrijk & Engeland.