Sebastian Vettel heeft een voorwaardelijke boete van 25.000 euro gekregen nadat hij vrijdag bij de briefing voor de coureurs is weggestormd. Dat is bovendien gepaard gegaan met ‘frustratie over de vergadering’.

Vettel moest zich zaterdagavond melden om uitleg te geven over zijn vroege vertrek bij de briefing op vrijdag. Daar zou volgens verhalen opnieuw hevig gedebatteerd zijn over de besluiten van de stewards dit seizoen.

Vettel verliet vervolgens vroegtijdig de vergadering, wat niet de bedoeling is omdat coureurs verplicht zijn om aanwezig te zijn bij deze vergadering. Hij heeft daarom een voorwaardelijke boete van 25.000 euro gekregen. Dat betekent dat hij deze boete enkel hoeft te betalen als hij er zich dit jaar nog eens schuldig aan maakt.

Lees ook: Startopstelling GP Oostenrijk: Verstappen voor Ferrari-duo, zes wereldtitels in het achterveld

“De coureur, Sebastian Vettel, verliet zonder toestemming de coureursvergadering die op vrijdag 8 juli om 19:30 uur werd gehouden en uitte zijn frustratie over de vergadering”, valt in de verklaring van de FIA te lezen. “Coureurs zijn niet vrij om te vertrekken wanneer ze willen, dit is een overtreding van de aanwezigheidsplicht. Coureurs op dit niveau zijn rolmodellen voor alle coureurs en naar de mening van de stewards voldeed Vettel in dit geval niet aan die norm.”

“Vervolgens had Vettel een ontmoeting met de race director, die de stewards meedeelde dat Vettel zich zonder voorbehoud verontschuldigde en dat ze verder een zeer constructief gesprek hadden waarin de onderwerpen uit de vergadering en meer aan de orde kwamen. De stewards stellen vast dat er sprake is van een overtreding, die niet zonder straf kan, maar dat er op basis van het verslag van de race director verzachtende omstandigheden zijn”, aldus het oordeel van de stewards, die daarom een voorwaardelijke boete hebben opgelegd.