Het circuit moet nog aangelegd worden, maar Vietnam is voor april 2020 al verzekerd van een plek op de Formule 1-kalender. De Formule 1-organisatie heeft de lay-out van het nieuwe stratencircuit al vrijgegeven en op basis daarvan is de baan al virtueel te rijden. FORMULE 1 neemt je mee voor een ronde over het nieuwe stratencircuit in Hanoi.

Bekijk de video:

Het stratencircuit in Vietnam, waar coureurs tegen de klok in rijden, wordt 5,565 kilometer lang. De baan loopt deels over bestaande weg, deels over nieuw aan te leggen asfalt en is ontworpen door het bedrijf van Hermann Tilke. Met twee enorme rechte stukken zullen er in ieder geval genoeg inhaalmogelijkheden zijn. Verder bevat het Hanoi-stratencircuit vooral elementen van andere banen op de kalender, zoals de Nürburgring, Monaco en Suzuka.

Met Vietnam heeft de Formule 1 vanaf 2020 een nieuwe Aziatische locatie op de kalender staan. Een Formule 1-race in Vietnam was oorspronkelijk het idee van Bernie Ecclestone. Hij zag daar echter vanaf omdat de regio al genoeg races zou hebben. Liberty Media heeft daarna alsnog doorgezet om Vietnam op de kalender te krijgen, met april 2020 als voorlopige datum. De Formule 1 reed nooit eerder in Vietnam. Red Bull Racing gaf er in april 2018 met David Coulthard al wel eens een Formule 1-demo.

De lay-out van het stratencircuit in Hanoi, Vietnam.