Lotus-testrijder Jolyon Palmer komt bij de komende vijf Grands Prix tijdens de eerste vrije training in actie voor het team uit Enstone. Dat heeft hijzelf aangekondigd op de website van de formatie.

Palmer heeft dit jaar al aan drie vrije trainingen en twee testdagen meegedaan voor Lotus en de komende maanden komen er daar nog een aantal bij: “Ik zal namelijk tijdens de vijf resterende Europese Grands Prix de eerste vrije training voor mijn rekening nemen”, vertelt Palmer.

Behalve dat Palmer er dus vijf vrijdaguitjes bij krijgt, mag hij ook tijdens de tussentijdse test op de Red Bull Ring in de dagen na de Grand Prix van Oostenrijk achter het stuur van de Lotus E23 plaatsnemen. Of hij dan één dag test of tijdens beide testdagen rijdt, is nog niet bekend.

Dat de GP2-kampioen van 2014 zich erop verheugt om weer aan de bak te gaan, mag geen verrassing heten. “Ik heb er heel veel zin in, nadat ik een paar weekends niet heb gereden”, vertelt de coureur die in Monaco en Canada niet door Lotus werd ingezet tijdens de VT1-sessies aldaar.

Wat de Brit verder goed doet, is dat de E23 flink verbeterd is sinds hij er voor het laatst mee reed. “Ik denk dat het goed voor me zal zijn om meer kilometers te maken met een auto die competitiever is. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn vasthouden en de auto nog beter maken.”

Hoewel Lotus het niet officieel heeft aangekondigd, moet Romain Grosjean vermoedelijk plaatsmaken voor Palmer. Dat was ook eerder dit seizoen telkens het geval en teamgenoot Pastor Maldonado zou contractueel – en door zijn sponsorbijdrage – geen trainingen uit hoeven te zitten.