Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve doet volgende maand samen met Jos Verstappen mee aan de City Challenge in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Na zijn F1-loopbaan was Villeneuve betrokken bij het Le Mans-programma van Peugeot. Daarnaast is hij actief in de V8 Supercars in Australië en de NASCAR Nationwide Series in Noord-Amerika.

“GT-racen wordt een nieuwe ervaring voor me”, zegt Villeneuve. “Maar van soortgelijke evenementen, met name in de Verenigde Staten, weet ik dat het altijd speciaal is om op een stratencircuit te rijden.”

Op het rondje om het parlementsgebouw in Baku deelt hij een Porsche 911 GT3-R met Verstappen. Het evenement in Azerbeidzjan bestaat uit twee kwalificatiesprints met één rijder en een hoofdrace van een uur met twee coureurs.

“Ik ken Jos uit de tijd dat we samen in de Formule 1 reden”, aldus Villeneuve. “Hij heeft de afgelopen jaren niet veel races gereden, maar ik weet zeker dat hij net zo gemotiveerd zal zijn als ik en dat we een mooie tijd gaan beleven in Baku. We hebben dezelfde initialen, dus dat is een goed voorteken!”