Een blij gezicht bij Timo Glock, en een donderwolk boven het hoofd van Jerome D’Ambrosio. Het contrast tussen beide Virgin-rijders was nog nooit zo groot.

Het verschil tussen Glock en D’Ambrosio bedroeg 1,4 seconden in het voordeel van Glock en daar is Jerome d’Ambrosio, gisteren nog opzichtig geprezen door teambaas John Booth, niet blij mee.

De suggestie dat het reusachtige gat tussen de twee veroorzaakt wordt door het feit dat er pas vanmorgen voor het eerst op een droge baan gereden kon worden en de meer ervaren Glock beter is staat is in zo’n korte tijd zijn auto goed af te stellen, wordt door D’Ambrosio ontkracht.

“Als dat zo zou zijn, dan was het verschil tussen Timo en mij in de loop van vandaag kleiner geworden”, zegt de teleurgestelde D’Ambrosio als Formule1.nl de Belg treft in de paddock. “hij is wel meer ervaren, maar zo groot is het verschil heus niet.”

Wat er wel aan de hand is, weet hij niet. “Ik heb echt geen idee waar het aan ligt. En dat is vervelend, want nu weet ik dus ook niet wat we moeten veranderen voor morgen. De auto voelde op zich niet slecht, maar ik kom met geen mogelijkheid aan de tijden van Timo.”

Die Timo, Glock dus, liep er een heel stuk meer onspannen bij. Weliswaar neemt de Duitser morgen zijn vertrouwde 21ste plek in – tijdens de laatste drie races startte hij ook al van die plek – maar de totstandkoming van die startpositie stemt hem tevreden. 

“Het is tot nu toe een geweldig weekend geweest”, juicht Glock. “In de regen was de auto gisteren erg goed, en tot mijn vreugde was dat vandaag op een droge baan niet anders. Dit circuit ligt onze auto heel goed en alle veranderingen die we hebben gedaan pakten precies zo uit als ik wilde.”