Virgin introduceert in Monza een ingrijpende update, maar heeft daar vooralsnog weinig profijt van. Beide auto’s werden vandaag gehinderd door technische problemen.

Terwijl de auto van Timo Glock is voorzien van de volledige update, diende Jérôme D’Ambrosio in de oudere versie te zorgen voor vergelijkingsmateriaal. Door een motorprobleem moest hij een groot deel van de ochtendsessie missen.

“Gelukkig had hij op dat moment al veel van de benodigde data verzameld”, stelt teambaas John Booth. “Maar de ochtend was meer dan frustrerend.”

Want ook Glock kon niet het volledige programma afwerken door een sensorprobleem. “Niet onze beste vrijdag”, aldus de Duitser. “Omdat we ’s ochtends zoveel problemen hadden, valt er weinig te zeggen over de update. De auto voelde wel goed aan. Maar het verschil in topsnelheid met de topteams is nog erg groot.”

D’Ambrosio spreekt ondanks zijn onvoorziene motorwissel van een ‘soepele’ dag. “Het draaide vandaag echter niet zozeer om mij, maar meer om de andere auto en de update. Het ziet er bemoedigend uit. Hopelijk kunnen we hierop voortbouwen. Ik voel me goed voorbereid op de race.”