Virgin werkt aan een ingrijpende update voor de MVR 02, die het team vanaf de Grand Prix van Italië vooruit moet helpen. De achterkant van de auto ondergaat een flinke metamorfose.

Oorspronkelijk had Virgin een update gepland voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar deze werd uitgesteld vanwege een operationele reorganisatie. Technisch adviseur Pat Symonds heeft nu het licht op groen gezet om er alsnog mee aan de slag te gaan. 

“We dachten destijds dat het niet de moeite waard zou zijn”, verklaart teambaas John Booth in Autosport. “Pat heeft de CFD-analyse nader bestudeerd en kwam tot de conclusie dat het ons veel zou kunnen opleveren. Daarom is het proces nu opnieuw in gang gezet. Als alles goed gaat, kunnen we er op Monza al over beschikken.” 

Booth geeft aan dat het gaat om een gewijzigde motorkap, sidepods, uitlaat en achterkant van de bodemplaat. “Daarnaast hebben we voor Italië een speciale vleugel”, zegt hij. “Maar dat is eenmalig, terwijl de rest van het pakket tot het eind van het jaar op de auto blijft.”

“De ontwikkeling van de auto voor 2012 komt hierbij niet in het geding”, vervolgt Booth. “Het meeste ontwerpwerk was immers al gedaan. Het was slechts een kwestie van de puntjes op de i zetten en het project uitvoeren.”