Virgin-coureurs Timo Glock en Jérôme d’Ambrosio kwamen in Valencia als 21e en 22e over de streep. Omdat er helemaal niemand uitviel, was dat ook gelijk het maximale voor de Duitser en de Belg.

“Ik ben over het algemeen wel tevreden over dit raceweekend, maar het is een beetje jammer dat je ondanks een goede race als 21e eindigt omdat er niemand uitvalt”, vat Glock zijn tijd in Valencia samen.

“Meer zat er echt niet in”, toont hij zich realistisch. “De eerste ronde van de race was goed en ik slaagde er daarin in de beide Lotus-rijders en een Toro Rosso te passeren. De Toro Rosso pakte me echter gelijk terug en de Lotus-coureurs konden me dankzij hun DRS ook al snel weer inhalen.”

“Daarna reed ik gewoon mijn eigen race. Ondanks dat ik op het eind nog wel een probleem met de brandstofdruk had waardoor ik het rustig aan moest doen, kijk ik al met al toch tevreden terug.”

In de andere Virgin eindigde d’Ambrosio vandaag één plek achter zijn teammakker. “Ik ben uiteraard een stuk meer te spreken over het resultaat van vandaag dan dat van gisteren”, benadrukt de coureur die gisteren een lastige kwalificatie meemaakte.

“Dit was een goede ervaring voor me en ik ben blij dat ik de finish heb gehaald. Het was een aardig weekend voor me, al is het dus wel duidelijk dat ik ervoor moet zorgen dat ik het op zaterdag voortaan beter doe”, stipt hij een verbeterpunt aan.