Alfa Romeo-eigenaar Fiat Chrysler Automobiles heeft naar verluidt een optie bedongen om het tot Alfa Romeo omgedoopte team van Sauber te kopen.

Dat bericht Auto Bild Motorsport. Volgens de Duitse publicatie moet het Italiaans-Amerikaanse autoconcern dan wel voor de zomer beslissen of het de renstal wil overnemen of niet. Het team uit Hinwil is sinds medio 2016 in handen van Longbow Finance, een voornamelijk Zweedse investeringsmaatschappij.

Lees ook: Naamsverandering: Sauber wordt Alfa Romeo Racing

Fiat Chrysler-topman John Elkann zou de optie tot koop op de in Zwitserland gevestigde renstal hebben bedongen als onderdeel van de naamswijziging van Sauber die vorige week bekend werd gemaakt. Met het veranderen van de naam in Alfa Romeo is volgens Auto Bild een bedrag van zes miljoen euro gemoeid geweest. Hoeveel de overname moet kosten, is niet bekend.

Onder Longbow
De huidige eigenaar Longbow Finance redde het in financieel en sportief zwaar weer verkerende Sauber in 2016 van een mogelijke ondergang. Het deed dit zowel als investering als om oogappel Marcus Ericsson van een zitje te verzekeren bij het team, al heeft hij dat eind 2018 verlaten. In de tussentijd onderging Sauber al een wisseling van de wacht: teambaas Monisha Kaltenborn werd halverwege 2017 vervangen door Frédéric Vasseur.

Lees ook: Vasseur is de nieuwe teambaas van Sauber

Onder leiding van Vasseur en dankzij investeringen van Longbow klom Sauber uit het dal en finishte in 2018 als achtste bij de teams. Een nauwere technische band met Ferrari (tevens gelieerd aan Fiat Chrysler Automobiles) speelde daarbij ook een belangrijke rol en in 2019 rijdt Alfa Romeo ook weer met Ferrari-motoren.