Charles Leclerc heeft de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk al snelste afgesloten. De Monegask was met 1.33.930 een fractie sneller dan kampioenschapsrivaal Max Verstappen. De tweede Nederlander van de dag Nyck de Vries beleefde op Circuit Paul Ricard een verdienstelijke vrije training voor Mercedes.

Het was een gek aangezicht, Lewis Hamilton in zijn teamkloffie in de garage terwijl Nyck de Vries dus zijn eerste officiële kilometers maakte in de Mercedes. De Nederlander bouwt zijn sessie rustig en rijdt aan het eind van zijn eerste excursie al meteen acceptabele tijden.

Het circuit wordt vaak verguisd om zijn oneindig lijkende uitloopstroken, het bespaarde Sergio Pérez in ieder geval aanzienlijke schade. De Mexicaan spint bij het insturen van bocht 5 maar wordt gered door de verruwde strook naast de baan, alleen de banden zijn meteen afgeschreven.

Foto: Getty Images

Bovenaan houden Max Verstappen en de twee Ferrari’s min of meer gelijke tred. De uiteindelijk snelste ronde van Max Verstappen is niet vlekkeloos, Charles Leclerc duikt daar uiteindelijk met 0.091 onder. Carlos Sainz volgt de Nederlander op twee tienden, de Spanjaard weet wel dat hij is veroordeeld tot een inhaalrace op zondag. Hij is verzekerd van een gridstraf omdat hij nieuwe motoronderdelen heeft moeten nemen na zijn ontplofte krachtbron in Oostenrijk. De teller staat nu op 10 strafplaatsen, daar kunnen nog meer bijkomen als er nog meer materiaal aan vervanging toe is.

Achter Sainz nestelt George Russell zich op de vijfde plek, hij is een halve tel sneller dan zijn gelegenheidsteamgenoot Nyck de Vries die een 1.35.426 noteerde. Goed voor een negende plek.

Foto: Getty Images

Uitslagen