Lewis Hamilton houdt van Singapore. De Mercedes-coureur heeft hier al twee keer gewonnen en zou graag een derde keer aan zijn lijst toevoegen. Tijdens de eerste vrije training in Singapore, laat hij zien dat het wat hem betreft menens is.

Zoals te verwachten in Singapore is het heet, vochtig en droog. Er wordt voor deze sessie geen regen verwacht, dus is het een vrij standaard training. Giedo van der Garde verwachtte een vieze baan aan te treffen. “Er ligt rubber en de baan is echt smerig”, verklaarde hij op donderdag naar aanleiding van zijn rondjes op het circuit.  Maar na zijn installatieronde laat hij het team over de radio weten dat de baan best oké is. “Niet zo vies als verwacht.”

Sergio Pérez is de eerste coureur om na een half uur een tijd op de klokken te zetten: 1:53.245. Niet veel later snoept hij ruim anderhalve seconde daarvan af: 1:51.644. Pérez blijft zijn tijd verbeteren en krijgt, in ieder geval op het scherm gezelschap van onze landgenoot Giedo van der Garde die even de tweede tijd in handen heeft.

Daarna zijn het de Williams-coureurs die de snelste tijd noteren. Maar na 45 minuten komen ook de topteams in actie en zijn het achtereenvolgend Webber, Rosberg, Hamilton, Vettel die de snelste tijd verbeteren. Na een uur voert Hamilton de tijdenlijst aan met 1:47.055.

Even later gaat Perez de mist in, in bocht 7. Hij blokkeert, mist de bocht, maar kan zijn weg na een kleine spin vervolgen. Ook Kimi Räikkönen heeft daar even later een momentje, maar ook de Fin kan zonder kleerscheuren zijn weg vervolgen.

Ondanks dat er nog een half uur gereden is, weet niemand de tijd van Hamilton aan te scherpen. Mark Webber volgt als tweede met: 1:47.430. Voor Vettel, Rosberg en Räikkönen.

Giedo van der Garde rijdt de meeste rondjes van allemaal: 24 en zet de 21ste tijd neer.