Vonken zijn er in overvloed, maar het vuurwerk laat in Singapore nog even op zich wachten. Nico Rosberg is zijn teamgenoot Lewis Hamilton in de eerste vrije training ruim te snel af.

Hamilton oogt niet op zijn gemak tijdens zijn eerste training in Singapore. De WK-leider heeft de afstelling van zijn Mercedes nog niet voor elkaar en heeft een paar keer moeite om zijn auto in het juiste spoor te houden. Het leidt niet tot grote problemen, maar Hamiltons auto is zichtbaar te nerveus voor het moeilijke stratencircuit. Het vertaalt zich naar een gat van drie tienden naar Nico Rosberg, die de snelste tijd klokt.

De camera’s weten Hamilton moeiteloos te vinden als de Brit in de pitstraat even zijn handschoenen uit- en weer aantrekt. Onder het rijden welteverstaan, waardoor Hamilton met een gangetje van zestig kilometer per uur zonder handen aan het stuur door de pitstraat tuft. De screenshots van het moment worden massaal gedeeld op Twitter. Het is te verwachten dat de wedstrijdleiding daar met Hamilton nog wel even over verder wil praten.

Nieuwkomer Alexander Rossi komt in zijn eerste optreden voor Manor goed voor de dag. Hij blijft dicht in de buurt van de tijden van zijn teamgenoot Will Stevens, maar verpest het in de laatste minuten met een behoorlijke crash in bocht achttien, waarbij hij de volledige rechterzijde van zijn auto kapot rijdt. Het is de vraag of het team de auto op tijd kan repareren voor de tweede sessie.

Max Verstappen is snel, maar heeft ook de nodige technische problemen. Hij klokt de zevende tijd op 1,4 seconden van Rosberg, maar staat ook lang in de pits.