Lewis Hamilton is ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije de snelste man. De Red Bulls nestelen zich tussen de Mercedessen op de tweede en derde plaats. Daniel Ricciardo eindigt de sessie echter met een geplofte motor, terwijl ook Max Verstappen problemen heeft met zijn Renault-krachtbron.

Het is nog altijd lekker warm in Budapest. De asfalttemperatuur is gestegen tot boven de vijftig graden. Dat is nog eens tien graden meer dan vanmorgen tijdens de eerste vrije training. 

Force India neemt de middag vrij. Niet voor een verfrissend uitstapje naar het waterpark, maar omdat het eerst de oorzaak wil achterhalen van de crash van Pérez vanmorgen. Het heeft er alle schijn van dat de achterwielophanging knapte waardoor de Force India uitbrak. 

Räikkönen gaat als eerste met de zachte banden op pad. Daarmee duikt hij een halve seconde onder de tot dan toe snelste tijd van Hamilton. Ook Sainz is net iets sneller dan de Mercedes. 

Maar als Hamilton en Rosberg ook van banden zijn gewisseld, is de orde snel hersteld. Al heeft Hamilton door een klein foutje een ronde langer nodig om op kop te komen. Hij is dan wel meteen zeven tienden los van zijn teamgenoot. Kvyat en Ricciardo duiken brutaal in het gat tussen Hamilton en Rosberg. 

Vettel vergallopeert zich in bocht 12 en komt achterstevoren te staan. Hij blijft daardoor voorlopig op een veertiende plaats steken. Net voor Verstappen, die een vreemd motorgeluid heeft gerapporteerd, waarna de monteurs van zowel Toro Rosso als Renault direct op onderzoek uit gaan. 

Terwijl Vettel snel de weg terug naar boven vindt, kan Verstappen zijn productieve lijn van vanmorgen niet doortrekken. Als de oorzaak van het probleem is gevonden en opgelost, kan hij toch nog een paar runs rijden en klimt hij naar de elfde plaats. Teamgenoot Sainz toont aan dat het met het tempo van de Toro Rosso wel goed zit. Hij besluit de sessie als zesde.

Ricciardo vergroot de zorgen bij Renault door met nog ruim twintig minuten te gaan zijn rokende Red Bull aan de kant te zetten. Al gaat het om een oud exemplaar en hoeft de Australiër dus niet te vrezen voor een gridstraf. Kvyat wordt ondertussen gehinderd door Sainz. “Not a very nice guy”, aldus de Rus.