Hoewel Lewis Hamilton geen probleemloze sessie kende eindigde hij wel boven aan de tijdenlijst: 1:38.315. Fernando Alonso zit er getuige zijn tweede tijd opnieuw goed bij, terwijl Nico Rosberg de topdrie completeert.

Met een buitentemperatuur van 14 graden en een baantemperatuur van 21 zijn de omstandigheden er ten opzichte van vanochtend niet veel op vooruit gegaan. Dat weerhoudt Pastor Maldonado er niet van om meteen de baan op te gaan, gevolgd door Jules Bianchi die hoopt een verloren ochtend goed te maken.

Adrian Sutil is de eerste om een tijd te zetten. Hij stond vanochtend de auto af aan Giedo van der Garde die na een zeer constante run met tevreden gevoel terugkijkt. Ook Räikkönen is gebrand op kilometers, hij kwam immers in de eerste training niet verder dan een ronde. Kvyat zet ondertussen als eerste de snelste ronde neer.

Een kwartier na aanvang van de sessie staat Hamilton nog in de garage. De monteurs werken hard om een ophangingsprobleem te verhelpen. Terwijl Vettel de eerste is om Kvyats tijd te verbeteren, duiken Rosberg en Massa en Alonso daar onder: 1:39.251

Maldonado is de eerste om op de zachte band naar buiten te gaan en zet daar een vierde tijd mee. Lotus lijkt het beter voor elkaar te hebben, maar Maldonado maakt aan de euforie meteen een eind door in de muur te knallen bij de ingang van de pitstraat.

Hamilton is ondertussen weer op de baan en verbetert halverwege de tijd van Alonso met 0.141 seconden. Niemand die daar nog in de buurt komt. De coureurs ondervinden op de zachte band veel last van graining en klagen daarover op de radio. Terwijl Chilton spint, zien ze bij Lotus dat Grosjean zich opnieuw in de toptien nestelt. Een schrale troost na de blunder van Maldonado.

Met nog een paar minuten te gaan meldt Hamilton over de radio: “Er is niet goed met deze auto, ik kom naar binnen.” En dat doet hij ook. En zo zie je maar dat ondanks problemen de Mercedes nog steeds een klasse apart is.