Daniil Kvyat heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore de snelste tijd genoteerd. Hij was nipt sneller dan Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo.

De tweede training begint zoals de eerste is afgelopen: met een Manor die zijwaarts de omheining inschuift. Ditmaal is het Will Stevens die de macht over het stuur verliest en voor een rode vlag zorgt. De schade lijkt mee te vallen. 

De Manor-monteurs zijn ondertussen nog druk bezig om de auto van Alexander Rossi op te lappen. De debutant had in de slotfase van de eerste training zijn Manor in de muur had geparkeerd. De Amerikaan is er zelf goed van af gekomen, al is hij uit voorzorg wel even langs het medisch centrum geweest. Hij verliest wel ruim een uur aan voorbereidingstijd. 

Terwijl andere coureurs rakelings langs de vangrails scheren, gaat Carlos Sainz net even over het randje en tikt hij met zijn linkerachterwiel de muur aan. Daar blijkt de Pirelli-band niet tegen bestand en hij hobbelt terug naar de pits. 

Met een uur te gaan heeft Lewis Hamilton de snelste tijd in handen, met een minimale voorsprong op de Red Bulls van Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo. Maar dan laat Kimi Räikkönen de superzachte banden motoren en rukt zich direct anderhalve seconde los van de rest van het veld. 

Kvyat stuit op de Lotus van Romain Grosjean en is daar allerminst over te spreken. Sebastian Vettel verontschuldigt zich over de boordradio dat hij waarschijnlijk het rondje van Felipe Massa heeft verpest. Hij verzoekt zijn engineer voortaan te laten weten wanneer er iemand achter hem op de baan zit, maar op dat moment zit Ricciardo al aan zijn staart. 

Eenmaal vrij van verkeer melden de Red Bulls zich vooraan, met Kvyat nipt voor Räikkönen en Ricciardo daar net achter. Hamilton eindigt een paar tienden daarachter op de vierde plaats, terwijl Rosberg op de zevende plek blijft steken, achter Vettel en Pérez. Aan het eind van de sessie vergallopeert Rosberg zich ook nog even in de bocht onder de tribune door. Al loopt het met een sisser af. Mercedes zou dus wel eens een lastig weekend voor de boeg kunnen hebben, want ook de lange runs van de Red Bulls zijn zeer bemoedigend, met Ferrari daar niet ver vandaan. 

Max Verstappen ondervindt geen problemen tijdens de sessie en eindigt weer in de toptien. Fernando Alonso en Nico Hülkenberg blijven hem net voor.