Kimi Räikkönen heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd gereden. De sessie in Montréal verliep voor lang niet alle coureurs zonder problemen. Ook Max Verstappen kreeg met pech te maken.

Räikkönen liet op het Circuit Gilles Villeneuve een beste rondetijd van 1:12,935 noteren. Lewis Hamilton, ’s morgens nog de snelste man, zat 0,215 seconde achter de Ferrari-coureur. Sebastian Vettel werd op een paar honderdsten van een seconde achter Hamilton derde, gevolgd door Valtteri Bottas. Allemaal reden ze hun beste tijden op ultrasofts.

De Red Bull-coureurs kampten allebei met technische problemen. Daniel Ricciardo klaagde al vroeg in de training dat hij vermogen verloor. Hij dook de pits in en kwam het laatste uur niet meer in actie.

Verstappen: kapotte bak of motor
Verstappen hield het langer vol dan zijn Red Bull-collega. Hij reed drie stints, en gebruikte voor het eerst ook de ultrasoftbanden. De Nederlander reed de vijfde tijd, op nog geen halve seconde van Räikkönen – een bemoedigend resultaat voor Verstappen. Twintig minuten voor het einde sloeg het onheil alsnog toe. Verstappens Red Bull hield er plotseling mee op. Een kapotte versnellingsbak of motor leek de boosdoener.

Naast technisch malheur waren er ook veel spins te bewonderen tijdens de vrijdagmiddagtraining. Vooral in de eerste en derde chicane hadden veel coureurs moeite grip te vinden. Bottas, Vettel, Sergio Pérez, Romain Grosjean: allemaal stonden ze één of meerdere keren achterstevoren.

In het geval van Grosjean leverde dat een tirade op over de boordradio. Hij was twee ronden achtereen in dezelfde bocht gespind, wat volgens de Fransman op een probleem duidde. “Wat is er in vredesnaam aan de hand? Ik begin hier genoeg van te krijgen”, mopperde Grosjean, die dit seizoen en vorig jaar bijna elk weekend worstelt met zijn Haas.

Voor McLaren verliep de training iets beter dan vanmorgen. Het Britse team slaagde erin Fernando Alonso’s auto op te lappen, nadat de bolide ’s morgens stil was gevallen. In het laatste half uur kon hij eindelijk zijne eerste rondetijd van het weekend neerzetten. Het leverde Alonso de dertiende tijd op.