Daniel Ricciardo sluit de eerste trainingsdag in Mexico als snelste af. Hij blijft Lewis Hamilton en Max Verstappen voor. Hamilton spint even van de baan, terwijl Sebastian Vettel hinder ondervindt van de blusinstallatie in zijn Ferrari. 

Stoffel Vandoorne gaat als eerste de baan op. Hij heeft door een motorwissel amper kunnen rijden in de ochtendsessie. Voor Kevin Magnussen die hem volgt geldt min of meer hetzelfde. Romain Grosjean spint bij het opkomen van het rechte stuk als gevolg van een lekke band. De schuiver is onschuldig, maar de rubberflappen richten grote schade aan het bodywork aan.

De rode vlag wordt uitgehangen, zodat de marshals de baan schoon kunnen vegen. Magnussen heeft de snelste tijd in handen, voor het Toro Rosso-duo Brendon Hartley en Pierre Gasly, maar veel actie is er nog niet geweest.
Wanneer het licht weer op groen gaat, wil Vandoorne verder met het inhalen van verloren tijd, maar hij moet halt houden aan het eind van de pitstraat, omdat een wiel niet correct is gemonteerd. Lewis Hamilton gaat overdwars in bocht elf, maar kan keren en terug naar de pits. Max Verstappen noteert ondertussen de snelste tijd, voor Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen.

Terwijl Räikkönen klimt naar de tweede plaats, op 0,097 seconden van Verstappen, meldt Vettel een probleem over de boordradio. Hij voelt nattigheid en vermoedt dat de brandblusser is afgegaan. Terug in de pits blijkt zijn vermoeden correct en trekt hij zich terug om een droge overall aan te trekken, terwijl de monteurs de auto weer in orde maken.

Ricciardo neemt de koppositie over van Verstappen. Maar eerst Bottas en vervolgens Hamilton haalt op ultrasofts een flink stuk van de snelste tijd af. Hamilton is vier tienden rapper dan zijn teamgenoot en acht tienden dan de Red Bulls. Räikkönen nestelt zich tussen de Mercedessen, terwijl ook Vettel weer de baan op is gegaan. Zijn Ferrari breekt even uit, maar nog een verschoning lijkt niet nodig.

Opnieuw pakt Ricciardo de koppositie, terwijl Verstappen net achter Hamilton op de derde plaats aansluit. De Ferrari’s van Vettel en Räikkönen volgen. Bottas heeft zijn goede vorm van de eerste training niet vast kunnen houden en staat zesde op een halve seconde van Ricciardo.