Op de inmiddels volledig opgedroogde baan in Sjanghai noteert Michael Schumacher de snelste tijd van de dag. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel volgen hem op de voet.

 

De baan mag dan droog zijn, de uitloopstroken blijken nog verraderlijk glad. Zo ondervindt bijvoorbeeld Paul di Resta, die bij het opkomen van het rechte stuk in de rondte gaat. Even later komt hij dichtbij een herhaling van het kunstje, maar ditmaal weet hij de uitbrekende achterkant wel tijdig op te vangen.

 

Een poging van Heikki Kovalainen om Di Resta te imiteren strandt halverwege.  Hij gaat wel dwars, maar niet rond. Grotere problemen zijn er voor Timo Glock, die aan het eind van het rechte stuk door de grindbak stuitert en in de bandenstapel tot stilstand komt. De Duitser is ongedeerd, maar de nieuwe voorvleugel van Marussia is er slechter aan toe.

 

De strijd vooraan gaat hoofdzakelijk tussen Mercedes, McLaren en Red Bull. Jenson Button heeft de meeste moeite het tempo te volgen en ondervindt bovendien problemen met zijn helm. Sauber en Force India kennen een goede eerste dag, terwijl Lotus de goede vorm van de eerste races nog niet te pakken heeft in China. Fernando Alonso staat nog net in de toptien, terwijl Felipe Massa alleen zijn landgenoot Bruno Senna en de coureurs van de ‘nieuwe teams’ achter zich houdt. 

 

Bekijk hier de volledige uitslag