Daniel Ricciardo heeft ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Monaco de snelste tijd genoteerd. Het verschil met teamgenoot Max Verstappen was minimaal: één duizendste. Verstappen eindigde de training met een flinke klapper bij het uitkomen van de bochtensequentie rond het zwembad. 

Kimi Räikkönen zet de toon aan het begin van de sessie. Landgenoot Valtteri Bottas komt niet aan zijn tijd. Räikkönens teamgenoot Sebastian Vettel wel, maar daar heeft de Fin direct een antwoord op paraat. Lewis Hamilton sluit er kort achter aan op de derde plaats.

De Mercedessen hebben wat moeite om op gang te komen, maar na een kwartier is het toch Hamilton die de snelste tijd rijdt, al pakt Vettel de koppositie snel weer van hem af. Toro Rosso-coureurs Brendon Hartley en Pierre Gasly melden zich ook aan het front met de vierde en vijfde tijd, nog voor Bottas.

De Red Bulls blijven zoals wel vaker lang binnen, maar als ze na een kleine twintig minuten de pits verlaten, zijn ze direct snel. Om en om verbeteren ze de snelste tijd. Verstappen duikt als eerste onder de 1:12 en is ruim een tiende sneller dan zijn teamgenoot Ricciardo.

Toch heeft Red Bull de buit nog niet binnen. Räikkönen nadert tot op drie tienden en Vettel doet het nog een tiende beter. Hamilton en Bottas geven een halve seconde toe op Verstappen. In een poging zijn tijd nog wat scherper te zetten, toucheert Verstappen de vangrail aan de binnenkant van de chicane na het zwembad. Met een gebroken ophanging schiet zijn Red Bull hard de vangrail in. Terwijl hij teleurgesteld terugkeert naar de pits, pakt Ricciardo de snelste tijd van hem af, met één duizendste verschil.