Nico Rosberg is ook in VT3 het snelst. De Mercedes-coureur maakt dus opnieuw indruk. Gaat het hem lukken om tijdens de kwalificatie opnieuw pole te pakken? De voortekenen zijn goed.

 

Ross Brawn heeft na China direct gezegd dat het geen toevalstreffer is. De Mercedes is gewoon snel en als we de teambaas moeten geloven, kan het dus zo maar zijn dat er een Mercedes-coureur van pole vertrekt. Rosberg lijkt daar de beste papieren voor te hebben.

 

Want waar hij de laatste trainingssessie als eerste afsluit met 1:33.254, zien we Schumacher pas terug op de vijfde plaats. Rosberg verklaarde vrijdagmiddag last te hebben van oververhitting van de banden. En ook na deze training bevestigt Brawn dat de coureurs nog niet tevreden zijn over de auto op zachte banden, toch imponeren ze opnieuw.

 

Als je naar de tijden kijkt, lijkt Red Bull lijkt de zaken ook weer wat op orde te hebben. Vettel eindigt de sessie immers als tweede, voor teamgenoot Mark Webber. Tien minuten voor het eind komt Vettel nog de pit in met een verhittingsprobleem.

 

De McLaren-coureurs volgens op 4 (Hamilton) en 6 (Button), terwijl de Lotus-coureurs en Fernando Alonso de toptien completeren. Opvallende naam in dit rijtje is die van Daniel Ricciardo.

 

Force India maakte van deze sessie gebruik om de gemiste tijd in te halen. Waar de overige teams lang wachtten met naar buiten gaan, veegde de Force India’s het circuit schoon.

 

Bekijk hier de volledige uitslag