Ferrari staat ook na de derde vrije training in Canada bovenaan. Dit keer is het Sebastian Vettel die de snelste tijd noteert, vóór teamgenoot Kimi Räikönen. Max Verstappen split met P4 de beide Mercedessen.

Het is Sebastian Vettel die in de derde vrije training continue het tempo aangeeft. Hij doet dit up de ultrazachte compound. Teamgenoot Kimi Räikkönen moet op diezelfde bandensoort ruim een seconde toegeven op zijn teamgenoot, waarmee hij toestaat dat de beide Mercedessen en Red Bulls zich in het eerste halfuur van de training zich tussen de rode bolides nestelen.

Kort daarachter zijn het de Toro Rosso’s die de goede vorm van Monaco vast lijken te hebben gehouden en ook Fernando Alonso lijkt zich zonder zichtbare problemen met zijn McLaren eenvoudig in de top tien te kunnen melden.

Kimi Räikkönen grijpt de tweede helft van de training aan om zich flink in tijd te verbeteren en de stap naar de tweede tijd te maken, maar Sebastian Vettel blijft in de andere Ferrari en maatje te sterk. De Duitser leidt de sessie zodoende vanaf zijn eerste snelle ronde, waarna hij die gereden tijd gedurende de sessie aan blijft scherpen.

Achter de beide Ferrari’s is het Lewis Hamilton die met zijn Mercedes-bolide P3 voor zich opeist. Max Verstappen houdt met zijn vierde plaats het Mercedes-duo uit elkaar en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo op afstand. De Australiër is pas terug te vinden op P8, op bijna zes tienden van een seconde achterstand op zijn teamgenoot.

Van de twee Toro Rosso-coureurs is Daniil Kvyat er net als Fernando Alonso niet in geslaagd zich in de tweede helft van de training te handhaven in de top tien. Onder andere Nico Hülkenberg (6e) en Esteban Ocon (9e) steken daar een stokje voor. Waar er gisteren veel werd gespind, doen er zich in de derde vrije training geen noemenswaardige incidenten voor.