*

VT3: Vettel zet Ferrari opnieuw bovenaan

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

28 juli 2018 13:04

VT3: Vettel zet Ferrari opnieuw bovenaan
Sutton Images

Sebastian Vettel heeft de favorietenrol van Ferrari voor de kwalificatie op de Hungaroring nog maar eens bevestigd. In de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije reed hij de snelste tijd.

Mercedes zat alsnog dichterbij dan in de twee vrijdagtrainingen: met zijn 1:16,170 was Vettel slechts 59 honderdsten van een seconde sneller dan Valtteri Bottas. Kimi Räikkönen was derde op twee tienden, Lewis Hamilton vierde op ruim een halve seconde.

De Red Bulls kwamen duidelijk snelheid tekort. Max Verstappen liet de zesde tijd noteren, zeven tienden achter Vettel. De Nederlander had nog even een klein akkefietje met Charles Leclerc, die hem in de weg reed. De Sauber-coureur stak verontschuldigend zijn hand uit de cockpit. Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo beëindigde de sessie als vijfde. Hij was een tiende sneller dan Verstappen.

Voor de Mercedes-coureurs Hamilton en Bottas verliep de training niet vlekkeloos. Hamilton spinde in de chicane achterstevoren, en Bottas even later ook. Hamilton hield zijn auto uit de vangrail, maar Bottas slaagde daar niet in: hij raakte de omheining zacht met zijn linker voor- en achterwiel. Ogenschijnlijk liep hij daardoor geen schade op.