Mark Webber heeft in VT3 opnieuw technische problemen en komt niet verder dan negen ronden.

Net als gisteren komt Webber langs het circuit tot stilstand. De Australiër heeft dan negen ronden gereden en heeft nog geen tijd neergezet op de zachtere ‘option’ band. Hij blijft steken op de zevende plek.

McLaren is er nog altijd niet uit welke afstelling het meest geschikt is voor Monza. Terwijl Lewis Hamilton met een ‘low downforce’-afstelling rijdt en geen F-duct gebruikt, heeft teamgenoot Jenson Button veel meer vleugel op zijn auto staan en bovendien het voordeel van de F-duct die hem meer topsnelheid moet opleveren.

Hoewel het verschil tussen de twee bijna een uur lang minimaal is, en beide coureurs aan het eind op zachte banden rijden, is Hamilton uiteindelijk toch het snelst. Het verschil bedraagt twee tienden, waarmee Hamilton de snelste tijd noteert en Jenson Button blijft steken op de vijfde plaats.

Webber is ondanks zijn problemen toch nog zevende, terwijl teamgenoot Vettel – die wel op zachte banden in actie komt – met de tweede plek op 0,047 seconden van Hamilton aantoont dat Red Bull het wellicht toch beter voor elkaar heeft dan het team vooraf verwachtte.

Ferrari geeft evenmin veel toe: Alonso en Massa eindigen als derde en vierde, op korte afstand van de toptwee. Massa schiet daarbij in de tweede Lesmobocht door het grind, in navolging van Jaime Alguersuari die dat even daarvoor ook al deed.