Beitske Visser is er niet in geslaagd de titel te veroveren in het eerste W Series-seizoen. Op Brands Hatch was een derde plaats niet voldoende om het kampioenschap te winnen. Een vierde plaats voor Williams-testcoureur Jamie Chadwick volstond om de W Series-titel in de wacht te slepen. De Nederlandse sluit het kampioenschap af op de tweede plaats en gaat zo aan de haal met $250.000 prijzengeld, omgerekend zo’n €220.000.

Brands Hatch in Engeland vormt het decor voor de finale van het eerste W Series-seizoen. Twee coureurs maken nog kans op de titel: kampioenschapsleider Jamie Chadwick en Beitske Visser. Chadwick, die vertrekt vanaf pole positie, heeft een goede start. Ze lijkt alles onder controle te hebben totdat Powell en meteen erna ook Kimilainen haar voorbij gaat.

Lees ook: Beitske Visser op jacht naar 500.000 dollar en Formule 1-superlicentie

500.000 dollar
Visser, als vierde gestart, moet haar kampioenschapsconcurrente inhalen als ze nog kans wil maken op de titel. In het kielzog van Powell en Kimilainen probeert ze Chadwick voorbij te gaan, maar de Britse verdedigt goed.
Met tien minuten op de klok komt de safety car op de baan, maar ook in de herstart kan Visser Chadwick niet bedreigen.

Met nog drie minuten te gaan slaagt Visser er dan toch in. Ze profiteert van een fout van Chadwick om de derde plaats over te nemen. Verder dan dat raakt de Nederlandse niet. Achter Powell en Kimilainen komt ze als derde over de meet, haar vierde podiumplek van het seizoen. In het kampioenschap strandt ze op een tweede plaats. Tien punten achterstand telt Visser uiteindelijk op Chadwick, die naast de titel ook $500.000 prijzengeld krijgt. Visser mag $250.000, zo’n €220.000, op haar rekening bijschrijven.

Lees ook: Interview Max Verstappen: ‘Kijkend naar de grid, zijn er niet veel coureurs completer’

© Motorsport Images