*

Wat gaat Alonso na de F1 doen? ‘Er speelt veel, ik moet kijken wat er kan’

Daan de Geus

Daan de Geus

25 oktober 2018 19:49

Wat gaat Alonso na de F1 doen? ‘Er speelt veel, ik moet kijken wat er kan’
Sutton Images

Dat hij na dit seizoen de Formule 1 verlaat staat vast, maar verder bestaat er nog veel onduidelijkheid over de toekomst van Fernando Alonso, die er ook zelf nog niet uit is. “Ik heb veel mogelijkheden.”

Dat laatste is natuurlijk iets dat Alonso ook al riep toen hij nog twijfelde om door te gaan in de Formule 1 of niet, maar sinds hij in augustus besloot na dit jaar iets anders te gaan doen, mag het duidelijk zijn dat het in elk geval om opties buiten de koningsklasse gaat: “Er speelt veel”, zegt hij op het Autódromo Hermanos Rodríguez. “Ik moet nog nadenken, en kijken wat allemaal bij en in elkaar past qua kalenders.”

De tweevoudig wereldkampioen geeft daarbij te verstaan dat verlengen met Toyota in elk geval ‘ook een optie is’. Hij rijdt in elk geval tot en met de 24 Uur van Le Mans van 2019 nog voor Toyota in het World Endurance Championship en het is dus niet uitgesloten dat hij daarna langer door gaat met de Japanse fabrikant. “Het hangt ook allemaal af van wat ik zelf wil, persoonlijk, in mijn leven na de Formule 1.”

Dat hij nog eens Indycar gaat rijden, of op z’n minst meedoen aan de Indy 500 in zijn jacht op de triple crown, staat zo goed als vast, al is er nog niks vastgelegd voor 2019 wat betreft een eventueel Amerikaans avontuur.

Vorig weekend, toen de Formule 1 in het Amerikaanse Austin racete, waren er niet alleen aardig wat Indycar-coureurs aanwezig, maar liep Indycar-teambaas Michael Andretti ook bij McLaren rond. Volgens Alonso moet daar echter niks achter gezocht worden. “Die waren vooral op bezoek, ze waren er niet om gesprekken te houden.”

“Wat Indycar betreft is mijn positie niet veranderd”, vervolgt Alonso, die in Austin aangaf dat een full-time campagne in de Amerikaanse raceklasse er in 2019 niet in zit voor hem, maar deelname aan ‘de 500’ mogelijk blijft. Voor zijn team McLaren, dat ook Indycar-plannen heeft, geldt hetzelfde.

Voor Alonso is het verder al sinds augustus aftellen naar zijn laatste race en dat voelt best speciaal, zegt hij. “Deze laatste drie zullen daarbij extra bijzonder zijn. Mexico omdat de fans hier zo enthousiast zijn, Brazilië omdat ik daar mijn beide titels heb gewonnen en tot slot Abu Dhabi omdat dat de laatste is.”

Maar of het echt de laatste ooit wordt, dat weet je met Alonso maar nooit. “Een comeback is een mogelijkheid, dat heb ik ook al gezegd toen ik aankondigde de Formule 1 te verlaten. Wie weet wat de toekomst brengt.”

Lees meer over

Alonso Mclaren Mexico