Mark Webber vindt het geweldig dat Fernando Alonso na de Indy 500 nu ook Le Mans gaat rijden, maar waarschuwt zijn goede vriend dat hij niet te veel hooi op zijn vork neemt. “Hopelijk zorgt het wisselen tussen verschillende klasses niet voor afleiding.”

McLaren-coureur Alonso combineert dit jaar de Formule 1 met een volledig WEC-seizoen bij Toyota, inclusief de 24 Uur van Le Mans. De langeafstandsrace in Fuji zou dubbelen met de Grand Prix van Amerika, maar de Japanse organisatie heeft nu voor een andere datum gekozen, tot onvrede van concurrenten die daardoor de Amerikaanse Petit Le Mans moeten missen. Alonso reed afgelopen maand ook al de 24 Uur van Daytona en komt dus op meer dan 25 raceweekenden dit jaar.

“Hij is een echte, ouderwetse coureur, die elke kans aangrijpt om te racen”, zegt Webber tegen Motorsport Total. “Dat is bewonderenswaardig. Een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar. Het werd niet geaccepteerd door teams. Maar nu wordt er minder getest, en ik geloof niet dat Alonso veel tijd doorbrengt in de simulator. Bovendien heeft hij minder competitief materiaal. Als hij voor de wereldtitel zou strijden, was hij hier niet aan begonnen.”

Webber vond het dan ook geweldig en begrijpelijk dat Alonso vorig jaar een uitstapje maakte naar de Indianapolis 500. “Dat was een goed idee, want McLaren was toch beschamend slecht”, aldus Webber, die minder zeker of het Le Mans-avontuur van Alonso ook zo verstandig is.

“Voor hem wordt het een geweldige ervaring, maar ik weet niet of zijn werkgever er echt zo blij mee is. Hopelijk is McLaren dit jaar competitiever. En als er goede resultaten in de Formule 1 mogelijk zijn, zou het zonde zijn als het wisselen tussen de klasses voor afleiding en vermoeidheid zorgt.”