Na twee dagen van relatieve koelte in Bahrein, loopt de temperatuur tijdens het eerste Grand Prix-weekend van 2022 iets op. De wind die de afgelopen dagen flink rondspookte, boet zaterdag en zondag echter iets aan kracht in.

Afgelopen donderdag en vrijdag kwamen de temperaturen op Sakhir niet veel hoger uit dan een graad of 19 a 20. Zaterdag ligt de temperatuur al een paar graden hoger rond de 21 graden, zo voorspelt weerpartner Weerplaza. De wind neemt iets af, maar kan met kracht 4 tot 5 nog steeds een factor zijn tijdens de derde vrije training – die om 13.00 uur Nederlandse tijd begint – en vooral kwalificatie. Die begint om 18.00 uur lokale tijd (16.00 uur hier) bij een ondergaande zon en dus zal de temperatuur in die sessie iets lager liggen.

Woestijnzand

Voor zondag voorspelt Weerplaza een droge, maar winderige dag. Bij de start van de race (18.00 uur BAH/ 16.00 uur NLD) is het een graad of 23. De aanhoudende wind kon weleens Saharazand aanvoeren en dat zou invloed kunnen hebben op de race. Gedurende de race wordt het langzaam maar zeker donker, maar dat heeft nauwelijks invloed op de temperatuur. Die ligt tegen het einde van de race op zo’n 20 graden.

Lees ook: Voorbeschouwing Bahrein: Woestijngevecht