Het raceweekend in België staat voor de deur, met daarin de derde sprintrace van het jaar. De coureurs en toeschouwers staat een relatief fris weekend te wachten, met een beetje wind maar wel flink wat regen.

Vrijdag 28 juli

Het weekend in België wordt koud voor de tijd van het jaar, met temperaturen die niet boven de 20 graden Celsius uitkomen. Op de vrijdag gaat dit ook gepaard met bewolking en kans op zware regenval. De windkracht drie zal niet veel impact op de coureurs hebben. De kwalificatie voor de race op zondag zal waarschijnlijk in de regen gehouden worden. 

Zaterdag 29 juli

Zaterdag is sprintdag, en ten opzichte van vrijdag verandert er weinig. De kans op regen wordt wat minder, maar er worden nog steeds flinke buien verwacht tijdens de kwalificatie voor de sprintrace. Die kans is aanzienlijk kleiner tijdens de sprintrace zelf, al is het nog steeds goed mogelijk dat daar ook wat regen valt. De bewolking wordt ook minder in de loop van de dag. Het blijft relatief fris.

Zondag 30 juli

Wie door dit alles flashbacks krijgt naar 2021 kan rustig ademhalen. De verwachting van dit moment is dat het weer aanzienlijk beter wordt op zondag. Er is een kleine kans op een beetje regen in de middag maar daar blijft het dan ook bij. De wind neemt wel wat toe, met mogelijk stevige windstoten tijdens de race.

TIJDSCHEMA GP BELGIË: Zo laat beginnen de sessies op Spa-Francorchamps.

De Grand Prix van Nederland komt eraan en wij zijn er helemaal klaar voor! Pre-order alvast jouw exemplaar van de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij op 3 augustus verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!