Na twee races op Europese bodem maakt de Formule 1 even een uitstapje naar Noord-Amerika. Montréal en het Circuit Gilles Villeneuve zijn aankomende weekend het decor voor de Canadese GP. Nu de strijd in de voorhoede is losgebarsten, belooft het een spannende race te worden. Daarbij lijkt ook het weer voor genoeg drama te gaan zorgen. Check hier het weerbericht voor de GP van Canada.

LEES OOK: Tijdschema GP Canada: Zo laat beginnen de sessies

Volgens de laatste voorspellingen kan de Formule 1 zich opmaken voor een kletsnat weekend in Quebec. Drie dagen lang moet er rekening worden gehouden met neerslag boven het circuit. Tot nu toe werd er in 2024 nog weinig in de regen geracet – de intermediates kwamen maar zelden voorbij. Als we het laatste weerbericht moeten geloven, brengt de GP van Canada daar verandering in.

Weerbericht GP Canada

Op de vrijdag, de openingsdag van het raceweekend in Montréal, lijken de eerste vrije trainingen al in het water te vallen. Het belooft tussen de 16 en 22 graden Celsius te worden boven het Canadese asfalt en de kans op neerslag wordt voorlopig geschat op 85%. Hier en daar kan de zon even doorbreken, maar de Formule 1 houdt vooral rekening met continue regenval. Het is slechts een voorproefje voor de rest van het weekend.

Ook tijdens de kwalificatie verwacht men namelijk de nodige nattigheid. Op zaterdag wordt het niet warmer dan 17 graden en blijft het de hele dag grijs en bewolkt. De kans op neerslag bedraagt op de tweede dag liefst 90%. Tenslotte lijkt het ook tijdens de race niet echt op te klaren. Het blijft grijs boven Circuit Gilles Villeneuve, met op zondag zo’n 75% kans op neerslag. Pas tegen de avond belooft het op te houden met regenen.


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!).