De eerste triple-header van het seizoen nadert zijn einde. Max Verstappen en consorten maken zich op voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, de laatste race in het Europese drieluik. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag was het al grijs boven het Britse asfalt, maar de nodige regen viel pas in de laatste minuten van VT2. De rest van het weekend wordt er meer neerslag verwacht – check hier het weerbericht voor de GP van Groot-Brittannië!

LEES OOK: VT2 GP Groot-Brittannië: Eerste regen van het weekend, Norris opnieuw snelste

Op de Red Bull Ring was het nog genieten geblazen voor de aanwezige toeschouwers. Temperaturen tot boven de dertig graden Celsius zorgden voor een zomers feestje in Oostenrijk. Op Silverstone is dat wel anders. Het weerbericht voor de Grand Prix van Groot-Brittannië is voorlopig typisch Brits; grijs met de nodige kans op regen. Tijdens de vrije trainingen bleef het grotendeels droog, ware het niet dat de laatste minuten van VT2 in het water vielen. Hoe ziet de rest van het weekend eruit?

Weerbericht GP Groot-Brittannië

Tijdens de laatste training op zaterdag wordt er ook nog wat regen voorspeld. De kans op een buitje is dan 90%. Tijdens de kwalificatie zal de regen afnemen en kan er af en toe een zonnetje doorbreken boven Silverstone, al wordt het niet warmer dan 16 graden Celsius. Op zondag blijft het wisselvallig; tijdens de Grand Prix wordt het zo’n 17 graden met af en toe wat zon. De omstandigheden zijn echter verre van perfect. Met name in de middag worden er wat buitjes voorspeld, die het de coureurs gedurende de race knap lastig kunnen maken. De huidige kans op neerslag bedraagt 80%.

Lees hier alles over de aankomende GP in Groot-Brittannië


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!)