Uit het weerbericht voor de GP Japan bleek eerder deze week nog grote kans op regen, maar de voorspellingen van vrijdag laten zien dat er zondag vermoedelijk sprake is van een droge race. De kans op regen tijdens de Grand Prix is volgens het officiële FIA weerbericht geslonken tot 20 procent of zelfs nog minder. Garanties biedt het Max Verstappen en consorten overigens niet; in Japan kan het snel veranderen.

LEES OOK: Tijdschema GP Japan: zo laat beginnen alle sessies

Zaterdag 6 april

Van 90 procent neerslagkans naar minder dan 20 procent – het kan verkeren in het land van de rijzende zon. Zowel tijdens de derde vrije training als tijdens de kwalificatie blijft regen op het circuit van Suzuka uit. Dat blijkt uit het FIA-weerbericht van vrijdag voor de GP van Japan. Wel is er op zaterdag veel bewolking, hoewel dat in de loop van de dag zal afnemen. De temperatuur schommelt rond de 16 á 17 graden.

Zondag 7 april

Het kwik stijgt op racedag naar zo’n 20 graden, de kans op neerslag is flink afgenomen. Die bedraagt volgens de meteorologen van de FIA hoogstens nog 20 procent. Hoewel regen weliswaar niet is uitgesloten, is de mogelijkheid dat het droog blijft dus vele malen groter dan begin deze week werd gedacht. De eerder voorspelde neerslag zal zondag naar verwachting pas rond 18.00 uur plaatselijke tijd (vier uur na de start) arriveren. Al weet je het in Azië nooit helemaal zeker – hou het weerbericht voor de GP van Japan dus voor de start nog maar goed in de gaten.


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine vind je NU in de winkel of is hieronder digitaal te bestellen (met gratis verzending!)