Max Verstappen reed in Barcelona naar zijn zevende overwinning van het seizoen. Waar er aanvankelijk nog wat regen werd voorspeld tijdens de Grand Prix van Spanje, bleef het opvallend droog boven het circuit. In het altijd wisselvallige Spielberg wacht Verstappen nu een hele andere uitdaging. Waar er eerst flinke onweersbuien werden voorspeld, moeten de coureurs nu rekening houden met tropische hitte. Check hier het weerbericht voor de GP van Oostenrijk!

LEES OOK: VIDEO: Samenvatting GP Oostenrijk 2023, Verstappen kent geen genade

Tot nu toe leverde alleen de Grand Prix van Canada een échte regenrace op. Wisselende omstandigheden zorgden voor sensatie in Montréal, waarbij de juiste bandenstrategie weer cruciaal bleek te zijn. Even leek de GP van Oostenrijk voor nóg nattere omstandigheden te zorgen. Alles wees erop dat het hard zou gaan onweren gedurende het raceweekend. Inmiddels zijn de voorspellingen bijgesteld en is de kans op regen nihil. De coureurs krijgen nu hele andere omstandigheden voor hun kiezen – het belooft ontzettend warm te worden op de Red Bull Ring.

LEES OOK: Tijdschema GP Oostenrijk: Zo laat beginnen de sessies

Weerbericht GP Oostenrijk

Op vrijdag is het meteen raak. Terwijl Max Verstappen en consorten een eerste vrije training en een sprintkwalificatie moeten afwerken, staat de zon al hoog aan de hemel. Alleen in de middag kan het licht bewolkt worden boven de Red Bull Ring, terwijl het kwik naar liefst 30 graden Celsius stijgt. Ook een luchtvochtigheid van liefst 70% kan parten gaan spelen. De kans op neerslag is verwaarloosbaar.

Zaterdag staan de sprintrace en de reguliere kwalificatie op het programma. Ook dan zal het weer tropisch warm worden op en rond het circuit. Voorlopig wordt er een maximale temperatuur van 32 graden en 0% kans op regen voorspeld. Het is te hopen dat de Orange Army zonnebrand heeft ingepakt – de verwachte zonkracht wordt op zaterdag met een 8 beoordeeld! Tijdens de Grand Prix zal er niet veel veranderen. Zondag wordt het maximaal 31 graden Celsius in Oostenrijk en staat de baan de hele middag in de volle zon. De asfalttemperaturen kunnen daardoor oplopen tot 60 graden.

Lees hier alles over de aankomende Grand Prix van Oostenrijk


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!)