Het zal je niet verbazen: tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië zal het warm en droog zijn. De temperaturen variëren volgens het officiële FIA-weerbericht van 23 tot 27 graden. Tijdens de race wordt het naar verwachting 25 graden.

Vrijdag

Met 26 graden in de namiddag (14.30 uur Nederlandse tijd) beginnen Max Verstappen, Nyck de Vries en hun collega’s vrijdag aan de eerste vrije training in Jeddah. Enkele uren later (18.00 uur Nederlandse tijd) daalt het kwik enigszins: de tweede vrije training wordt de ‘koudste’ sessie van het raceweekend: 23 graden. Het blijft droog en ook de wind houdt zich rustig.

Zaterdag

De derde vrije training wordt de warmste van het raceweekend: 27 graden. Net als de eerste vrije training wordt ook deze sessie overdag gehouden; net als de tweede vrije training is de kwalificatie vervolgens in de avonduren. Geen wonder dus dat het een beetje afkoelt. Met de nadruk op ‘een beetje’: 25 graden. De kans op neerslag is verwaarloosbaar klein, er staat daarnaast een licht briesje.

Zondag

Racedag! Niet alleen het tijdstip (18.00 uur Nederlandse tijd) maar ook de omstandigheden zijn zondag vergelijkbaar met die van de kwalificatie een dag eerder. Opnieuw wordt het 25 graden en blijft het droog, zonder al te veel wind. Op naar een mooie race dus!

Lees ook: Tijdschema GP Saoedi-Arabië – zo laat beginnen de sessies in Jeddah

Het nieuwste nummer van FORMULE 1 Magazine nog niet gelezen? Wees er snel bij, haal ‘m in de winkel of bestel ‘m hieronder online mét gratis verzending. In het huidige nummer vind je zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

  • Zorgeloze kampioen: Max Verstappen domineert in de woestijn
  • Reportage: Fred Vasseur ontketent revolutie bij Ferrari
  • Nieuwkomer: bij AlphaTauri zijn ze heel blij met Nyck de Vries
  • Historie: waarom iedere coureur bij Lotus in de schaduw reed van Jim Clark
  • Preview GP Australië: Gianni Morbidelli blikt terug op zijn enige race voor Ferrari
  • De allermooiste foto’s van Peter van Egmond
  • En verder alles over de Grand Prix van Bahrein!

Gratis verzending in Nederland!