Dit weekend wacht op de Oostenrijkse Red Bull Ring het tweede sprintraceweekend van het seizoen. Welk weer de coureurs, teams en toeschouwers kunnen verwachten lees je in ons weerbericht.

Eerder deze week wisten we al te melden dat het verwachte noodweer in en rond Spielberg zou uitblijven, maar dat beeld is weer wat bijgesteld.

Vrijdag 30 juni

De vrijdag – met de kwalificatie voor de Grand Prix van zondag – begint overwegend zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Tijdens de eerste vrije training is de kans op neerslag zo’n 20procent, maar richting de kwalificatie loopt die kans op naar 60 procent. De wind is licht tot matig. De temperatuur komt uit op zo’n 25 graden.

Zaterdag 1 juli

Op zaterdag krijgt het publiek op de Red Bull Ring de sprintrace-kwalificatie en de sprintrace zelf voorgeschoteld. Deze dag biedt de grootste kans op regen, namelijk 60 procent in de ochtend en afnemend naar zo’n 40 procent in de middag. De temperatuur ligt tijdens de sprintrace op 20 graden.

Zondag 2 juli

Ook op zondag zien we bewolking, maar de kans op regen is een stuk minder dan die op vrijdag en zaterdag. Tijdens de race is er een matige kans op een bui. De wind is licht tot matig en de temperatuur loopt op tot 23 graden.

Tijdschema GP Oostenrijk: hoe laat beginnen de sessies van het sprintraceweekend in Spielberg?

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel! Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

Max Verstappen, aanjager van Red Bulls recordregen
Lance Stroll: delicate investering van een kwart miljard dollar
Exclusief! Raymond Vermeulen, de architect van Max’ imperium
Het andere leven van hotelier & kunstverzamelaar Helmut Marko
Coureur of operazanger? Het dilemma van Giuseppe Campari
Columns Rob Kamphues & Amber Brantsen
Het allermooiste beeld van Peter van Egmond
En verder natuurlijk alles over de Grand Prix van Canada!

Haal het blad in de winkel of bestel hieronder en krijg ‘m thuisgestuurd (gratis verzending in Nederland!)