Pascal Wehrlein is dolbij dat hij de beide Sauber heeft weten te kloppen. Rio Haryanto werd na een touché met de muur 21ste, wat bij afwezigheid van Magnussen de laatste plaats betekende.

Het leek er lange tijd op dat Pascal Wehrlein zich mocht melden in Q2, maar uiteindelijk zakte hij toch nog terug tot P18. Nog altijd een prima resultaat, weet ook de Duitser in kwestie zelf: “Ik ben erg blij. Q2 was dichtbij en ik sta vóór de beide Saubers, onze voornaamste concurrenten.”

“We wisten dat we het ze met onze Mercedes-motoren hier moeilijk konden maken. Mijn eerste ronde was prima, maar omdat het licht begon te regenen, konden we onze ronde daarna niet meer verbeteren. Desondanks hebben we onze eigen verwachtingen overtroffen en hopelijk kunnen we dat morgen nog een keer doen.”

Haryanto
Teamgenoot Rio Haryanto baalt van het feit dat hij zijn auto kennis liet maken met de baanomheining: “Ik verloor de controle over de auto in bocht vier en raakte aan de buitenkant de vangrail.”

“Ik ben heel teleurgesteld. Ik heb niet de kans gekregen te laten zien wat Pascal wel heeft laten zien, namelijk dat de auto competitief en snel is.”