In Bahrein was Pascal Wehrlein een van de sterren van het raceweekend, maar tijdens de kwalificatie in China was hij enigszins de schlemiel. De jonge Duitser zag een plas over het hoofd en spinde op start/finish van de baan.

Door een hobbel in het asfalt zag Wehrlein pas te laat dat er nog wat restanten van de regenbui van ’s morgens op het circuit lagen. Hij verloor de controle over zijn Manor en raakte de vangrail. “Die plas kwam onverwacht”, zegt de Mercedes-protegé. “Het was verder overal droog. Maar deze plas was lastig te zien. Ik had gewoon pech denk ik, ik kon er weinig aan doen.”

Wehrlein kijkt desondanks met vertrouwen vooruit naar de race. “Gelukkig raakte ik de vangrail niet al te hard, want dan hadden de monteurs een flink klus gehad. Mijn racesnelheid zag er in de vrije trainingen goed uit. Het is niet ideaal om achteraan te beginnen. Maar dat deed ik ook in Australië en dat liep niet verkeerd af.”

Bij Rio Haryanto, in de andere Manor, wilde het tijdens de kwalificatie niet vlotten. De Indonesiër bleef op de baan, maar liet de langzaamste tijd van iedereen noteren. Blij is hij dan ook niet. “Gisteren konden we ons meten met de Saubers, maar vandaag niet. Het was lastig om de banden op temperatuur te krijgen”, aldus Haryanto. “Maar onze race pace was goed, dus ik blijf optimistisch.”