Pascal Wehrlein reed in Bakoe een prima kwalificatie, en toch is de Manor-coureur niet geheel tevreden. Hij denkt zelf namelijk dat hij Q2 had kunnen halen.

Wehrlein beëindigde de kwalificatie als achttiende, vóór Jenson Button, Marcus Ericsson en de Renaults. “Ik ben een beetje teleurgesteld”, zegt hij desondanks. “Q2 had er vandaag echt in gezeten.” Door een gele vlagsituatie had Wehrlein in zijn snelste ronde geen DRS, en daardoor zegt hij een paar tienden te hebben verloren.

In zijn tweede vliegende ronde had Wehrlein wel DRS, maar toen verloor hij tijd door bandenslijtage. “Het tempo was goed, en onze auto werkt hier goed”, zegt Wehrlein. “Vandaag was het even niet anders, morgen doe ik weer mijn uiterste best. Aan de GP2-race van vandaag kon je zien dat er in de wedstrijd heus nog wel kansen komen.”

Beste kwalificatie
Teamgenoot Rio Haryanto liet het beste kwalificatieresultaat uit zijn Formule 1-loopbaan noteren. De Indonesiër kwalificeerde zich acht honderdsten voor Wehrlein als zeventiende. Hij kwam minder dan een tiende tekort voor een plaats in Q2. “Het was een goed rondje, dus ik ben tevreden”, zegt Haryanto. “Voor de vrije training hadden we de afstelling wat veranderd, en dat hielp goed.”

“We moeten morgen goed bij de les blijven”, vervolgt de Manor-coureur. “De GP2-wedstrijd laat zien dat alles mogelijk is, maar dan moeten we wel een goede start maken en een sterke race rijden zonder fouten te maken. Dan kunnen we profiteren als er zich kansen voordoen.”