Pascal Wehrlein maakte een goede indruk tijdens zijn eerste Formule 1-race. De jonge Duitser werd laatste, maar reed een foutloze wedstrijd en haalde alles uit zijn Manor.

Met het tempo van Wehrlein was weinig mis. Hij reed de op-elf-na-snelste rondetijd, waarmee hij coureurs als Nasr, Bottas, Pérez en Hülkenberg achter zich liet. In de openingsfase van de Grand Prix voegde hij zich dankzij een geweldige start ook op de baan tussen deze rijders. Wehrlein reed de eerste tien ronden op de veertiende, en zelfs even op de dertiende positie.

“Het ging in de eerste helft van de race heel goed”, bevestigt de Mercedes-protegé. “Geweldig om zelfs met de Saubers te racen.” Helaas voor Wehrlein verpestte de rode vlag voor Alonso’s crash zijn pitstopstrategie. “Daarna worstelde ik met de bandenslijtage en reed iedereen bij me weg. Tegen het einde kreeg ik ook een remprobleem. Toen heb ik gewoon maar mijn best gedaan om te finishen.”

Haryanto finisht niet
Rio Haryanto’s debuut duurde minder lang dan dat van zijn teamgenoot. De Indonesische coureur viel in de zeventiende ronde uit met een aandrijvingsprobleem. Tot dat moment reed hij rond als twintigste.

Reden voor teleurstelling, geeft Haryanto toe, maar er is ook ruimte voor optimisme. “Mijn race was kort, maar heel positief. Ik kwam goed weg, het tempo was goed en ik kon de verschillen met de andere auto’s goed controleren.” Snel door naar Bahrein dus. “Ik weet zeker dat we de boel dan helemaal onder controle zullen hebben.”