Rio Haryanto en Pascal Wehrlein bezetten tezamen de op een na laatste startrij op de grid van de Grand Prix van Monaco. Wehrlein is bepaald niet blij, in tegenstelling tot zijn teamgenoot.

“Wat een puinhoop, deze kwalificatie”, moppert Pascal Wehrlein na afloop. “Tot twee keer toe wordt de rode vlag gezwaaid op het moment dat ik bezig ben op een fris setje banden. Ik ben zeer teleurgesteld met dit resultaat.”

Ondanks de tegenslag op de zaterdag, kijkt hij erg uit naar de zondag: “Het wordt mijn eerste Grand Prix van Monaco en ik geniet van alle uitdagingen die mijn kant op komen. Bovendien hebben we vandaag gezien dat er van alles kan gebeuren, dus we moeten vooral scherp blijven en eventuele kansen met beide handen aangrijpen.”

Haryanto
Aan de andere zijde van de pitbox is Rio Haryanto wél in zijn nopjes met zijn kwalificatieresultaat. Zijn snelste rondje, waarvan hij zegt dat hij op de limiet was, brengt hem de negentiende startplaats.

“Ik ben tevreden met dit resultaat en mijn ronde. Elke plek verder naar voren is meegenomen. Nu moeten we uitzoeken welke strategie ons de beste kansen verschaft voor het geval er vóór ons dingen misgaan. We hebben vandaag immers gezien dat een ongeluk in een klein hoekje zit.”