Force India kende vandaag een vrijdag als vele andere. Het enige opmerkelijke nieuwtje was eigenlijk de nieuwe voorvleugel die het team uitprobeerde.

Sutil, die zijn bolide in de ochtend nog moest afstaan aan derde coureur Nico Hülkenberg (tiende), kan echter nog geen conclusies trekken aangaande de voorvleugel: “Het was interessant om de vleugel te testen, maar we moeten eerst naar de data kijken voordat we er meer over kunnen zeggen”, trapt hij een open deur in.

De Duitser, in de middag eveneens goed voor een tiende tijd, laat verder optekenen dat het ook nog te vroeg is om de knoop door te hakken wat de bandenkeuze betreft, maar dat hij zich wel goed voorbereid voelt voor de rest van het weekend.

Teamgenoot Paul di Resta had de nieuwe vleugel in de ochtend overigens op zijn auto alvorens hij hem moest afstaan, maar hij heeft deze mede door de regen niet echt kunnen testen.

De Schot – dertiende in de ochtend en knap achtste in de middag – is echter wel blij dat hij de kans heeft gehad om het circuit en de regenbanden van Pirelli te leren kennen. Hij blikt dan ook met een goed gevoel terug op zijn dag: “Ik denk dat we hier goed van start zijn gegaan. We hebben veel data om te bekijken en de auto voelt prima aan.”

“Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, maar ik ben over het algemeen tevreden met hoe het vandaag gegaan is”, besluit Di Resta.