Robert Wickens is officieel benoemd tot reservecoureur van Virgin. De 22-jarige Canadees komt uit in de World Series by Renault met steun van Marussia Motors.

 

Wickens zal Sakon Yamamoto vergezellen als reservecoureur bij Virgin. Het is nog niet bekend of vaste coureurs Timo Glock en Jérôme D’Ambrosio tijdens de vrije trainingen hun auto zullen moeten afstaan aan hun nieuwe collega. 

De Canadees is zeer blij met zijn aanstelling. “Het is een prachtig moment voor mijzelf en de Canadese autosport”, zegt hij. “Marussia en Virgin hebben veel voor mij betekend en ik ben vastberaden om dit vertrouwen terug te betalen door er alles aan te doen om te helpen het team zijn doelen in de Formule 1 te realiseren.”

De 22-jarige coureur maakte eerder deel uit van het juniorprogramma van Red Bull. Vorig jaar werd hij vice-kampioen in de GP3 Series met Status Grand Prix. Een jaar eerder was hij ook als tweede geëindigd in het Formule 2-kampioenschap. Momenteel staat hij wederom op een tweede plaats, nu in de Formule Renault 3.5.