Robert Wickens heeft zijn eerste kilometers in de Formule 1-auto van Virgin afgelegd. De Canadees voerde een rechtelijntest uit in Vairano.

Wickens sloot zich in de loop van dit jaar aan bij Virgin als testrijder. Zijn enige eerdere ervaring in een Formule 1-auto was een demonstratie voor Renault. Nu mocht hij voor het eerst voluit gaan. Wickens legde in totaal 210 kilometer af in de MVR 02. 

“Het was een mooie dag”, aldus Wickens. “Ik ben blij dat ik de auto nu zelf heb kunnen besturen, al was het in een rechte lijn, nadat ik de afgelopen maanden Timo Glock en Jérôme D’Ambrosio aan het werk heb gezien.”

“Het was geweldig om op deze manier met het team te kunnen werken”, vervolgt Wickens. “Achter het stuur zitten van de auto is een goede stap in mijn ontwikkeling. Net als iedere coureur wil ik graag zo veel mogelijk rijden. Het werk dat ik heb verricht speelt ongetwijfeld een belangrijke rol in het aerodynamicaprogramma van het team.” 

Teambaas John Booth is tevreden over het optreden van Wickens. “Het was zijn eerste rit in de MVR 02 en hij paste zich snel aan”, aldus Booth. “Het was een positieve ervaring voor hem en hij is er goed mee omgegaan.”